Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Θεραπείες για την Αϋπνία

Και σήμερα είμαι με τρεις ώρες ύπνο.. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το πότε ξεκίνησε, αλλά σαν Κοινωνική Λειτουργός οφείλω να το επεξεργαστώ και να βρω τρόπους αντιμετώπισης. Αν κι εσείς δεν κοιμάστε, διαβάστε τις παρακάτω αυστηρά επιστημονικές παρατηρήσεις πριν καταλήξετε στα υπνωτικά..

Αίτια κ Αντιμετώπιση της Αϋπνίας:

Ψυχανάλυση Το ασυνείδητό σου, σου μιλάει για τα παιδικά τραύματα που προκλήθηκαν από τη διαμάχη μεταξύ αγάπης και μίσους κυρίως για την μητέρα σου, αλλά και τον πατέρα σου και όλο σου το σόι.. Λύση: Κάνε σεξ!

Συστημική Η αλληλεπίδραση της προβληματικής σου οικογένειας με το προβληματικό σχολείο που είναι μέρος μιας προβληματικής κοινωνίας που κατευθύνεται από τους προβληματικούς πολιτικούς και τα media κλπ.. σου μπλοκάρει το σύστημα. Λύση: Ξύσε τη μύτη σου (μια μικρή αλλαγή θα φέρει μεγαλύτερες αλλαγές και με τη μορφή αλυσιδωτής αντίδρασης θα μπορέσετε να κοιμηθείτε και θα λυθεί και το Κυπριακό ζήτημα).

Γνωσιακή Κάποιος, κάπου, κάποια στιγμή σου είπε ότι ο ύπνος είναι ένα πολύ πολύ κακό πράγμα.. Λύση: Μην τον πιστεύεις.

Συμπεριφορισμός Έχεις το συνήθειο να πηγαίνεις για ύπνο με μουσική στη διαπασών και το ημερολόγιο σου όπου γράφεις όλα τα προβλήματα της ημέρας.. Λύση: Κάνε μπάνιο με αιθέρια έλαια, μασάζ, πήγαινε για ύπνο μόνο όταν νυστάζεις ..ή απλά δες Bob Ross.

Υπαρξιακή Για όλα φταίει η φιλοσοφία ζωής σου της οποίας φέρεις την ευθύνη. Λύση: Ανακάλυψε το νόημα και το σκοπό στο γιατί υποφέρεις, βρες την απάντηση μόνος σου!

Κοινωνικής Μάθησης Δεν ξέρεις πώς είναι να κοιμάσαι. Λύση: Παρακολούθησε μπαμπά/παππού/σκύλο σου όταν κοιμάται και μιμήσου το!

Συναλλακτική Ανάλυση Όταν πας για ύπνο, το Παιδί μέσα σου συγκρούεται με τον Ενήλικα μέσα σου που συγκρούεται με τον Γονιό μέσα σου. Λύση: Πες και στους τρεις να βγάλουν το σκασμό!

**Τηρείστε τα παραπάνω με δικό σας ρίσκο. Η συγγραφέας ουδεμία ευθύνη φέρει για την επιδείνωση της κατάστασής σας και μέχρι να προλάβετε να την μυνήσετε, θα έχει ήδη φύγει για Μεξικό, στη Guadalajara, να τρώει enchiladas και να πίνει papaya και άντε να τη βρείτε (?)

2 φτερουγίσματα:

Ανώνυμος είπε...

Kalo mina Aggelaki!
Arketa piasarikh h anartisi sou gia tis proseggiseis panw sthn aupnia.. den kserw an se voi8ise kamia, egw proswpika th monh pou diati8emai na uio8etisw einai ths psuxanalushs!!! Freud rules!!

First... είπε...

Φανταστικό! Μπράβο σου!Αλλά απλά να κοιμηθείς προσπάθησες?