Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Θεραπείες για το Στρες

Ορισμός
Ο επιστημονικότερος ορισμός που έχει δημοσιευθεί μέχρι στιγμής είναι ο εξής: «Στρες είναι όταν ξυπνάς ουρλιάζοντας και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είχες καν κοιμηθεί.»


Βήμα 1: Όχι πια Άρνηση

Σας ρωτάνε οι φίλοι πώς είστε και απαντάτε «Είμαι καλά»??? (Άρνηση!!!!!) (Όπως λένε όμως, το άγχος και το κρίμα δεν κρύβονται.) Οπότε, οι φίλοι σας απαντούν «Λίγο αγχωμένο-η σε βλέπω».. κι εσείς συνεχίζετε την άρνηση «Δεν έχω άγχος, πρόκειται για μια απλή συνεχόμενη ανησυχία και εγρήγορση που έχω τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής μου». Δηλαδή τι θα σας πείραζε να πείτε την αλήθεια «Μόνο άγχος; Είμαι ‘εκτός εαυτού’.. άσε μήνυμα και θα σε πάρω μόλις επιστρέψω». Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα. Αν οι φίλοι σας είναι σωστοί, θα αφήσουν μήνυμα.


Βήμα 2: Τρόποι Αντιμετώπισης. Τι να κάνετε για να χαλαρώσετε…

Οικονομικά

Χρωστάτε παντού; Είναι απλό και απορώ γιατί κανείς δεν το σκέφτηκε ως τώρα. Πληρώστε τους πάντες με την Mastercard. Όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε την Mastercard, πληρώστε με την Visa. Όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε την Visa, πληρώστε με την Mastercard. Η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι λεφτά που ξοδεύονται σε ιδιωτικούς γιατρούς. Είναι όμως καιρός κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους. Αρχίστε άμεσα να χρεώνετε τον γιατρό σας για το χρόνο που χάνετε στην αίθουσα αναμονής. Ο χρόνος είναι χρήμα. Εγώ θα χρέωνα €10 την ώρα.

Χρόνος

Εδώ και πολλά χρόνια δεν προλαβαίνεις μέσα σε μια μέρα να τελειώσεις όλες σου τις υποχρεώσεις;; Έχεις σκεφτεί πολλές φορές ότι οι 24 ώρες την ημέρα δεν είναι αρκετές;; Σχεδίασε μια μέρα χαλαρή. Κάνε μια λίστα για εκείνη τη μέρα από υποχρεώσεις που έχεις ήδη διεκπεραιώσει (!!!). Θα είναι χαλαρό παιχνιδάκι.

Κοινωνικά

Σας λένε φίλοι και γνωστοί «Καλημέρα» και απαντάτε «Μπα! Έχω άλλα σχέδια σήμερα»;; Αλλάξτε attitude. Απαντήστε «Ναι, θα είναι μια καλή μέρα, γιατί θα χαμογελάω, θα σκέφτομαι θετικά, θα υπερνικήσω κάθε αντιξοότητα, θα κάνω διαλείμματα χαλάρωσης και θα παίρνω βαθιές ανάσες, ενώ στο τέλος της ημέρας θα ανταμείψω τον εαυτό μου για τις επιτυχίες του». Φυσικά μέχρι να τα πείτε όλα αυτά, πολύ πιθανό το άτομο που σας είπε καλημέρα να έφτασε κιόλας στη δουλειά του και να πίνει τον τρίτο καφέ, ή ακόμα χειρότερα, να κάθετε ακόμα και να σας κοιτάει σαστισμένο, αλλά εσείς ξέρετε ότι κάνατε ένα καλό ξεκίνημα.


Βήμα 3: Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πιάσει.

Τότε, χρησιμοποιείστε το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας, που θα βρείτε σε κάθε πολυκατάστημα που σέβεται τον εαυτό του, και πετάξτε το κακό στρες στα σκουπίδια με τις μαγικές λέξεις: «Άμπρα Κατάμπρα, Ξου-Ξου κακό άγχος!!!» Αν είστε από το εξωτερικό πείτε εναλλακτικά “Hocus Pocus, ksou-ksou bad stress” !!!

3 φτερουγίσματα:

First... είπε...

Τίποτα δεν πιάνει, τα δοκίμασα όλα.
Ακόμη και να λουστώ δοκίμασα!!! Πάντως ευχαριστώ για την προσπάθεια!! Αν έχεις κάτι ακόμα θα το δοκίμαζα!!

Ángel de la Vida είπε...

Η επόμενη λύση είναι λίγο ακραία και απαιτεί πολύ ελεύθερο χρόνο: σεξ όλη μέρα. Είναι το πιο χαλαρωτκό! Αν όλη μέρα είναι αδύνατο λόγω δουλέιάς, τουλάχιστον πρωί & βράδυ, αλλά από 2 "θετικές εκβάσεις" τη φορά. Καλή τύχη και ενημέρωνέ με για τις εξελίξεις :) :)

First... είπε...

Ξεκινάω από σήμερα??? Θα τα πούμε σε κανα δυο μέρες!!