Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Trelo-test: Αλλάζει ο άνθρωπος;;

Και δεν το ρωτάω με την Δαρβινική άποψη, (ότι κάποτε ήμασταν μαϊμούδες και τώρα γίναμε άνθρωποι), ούτε με την αντι-Δαρβινική άποψη (ότι κάποτε ήμασταν άνθρωποι και τώρα γίναμε μαϊμούδες).. το ερώτημα έχει να κάνει με το αν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και συμπεριφοράς. Δώστε με τις απαντήσεις σας την απάντηση απαντώντας με ΝΑΙ ή ΟΧΙ:

1. Έχετε συναντήσει 30χρονο που να κλαίει όταν θέλει φαγητό ή νερό, να λερώνεται κάθε φορά που τρώει και τελικά να τα κάνει πάνω του;
2. Έχετε συναντήσει άνθρωπο απόλυτα ικανοποιημένο που να μην θέλει να αλλάξει κάτι, οτιδήποτε στη ζωή του;
3. Έχετε συναντήσει στις μέρες μας χίπι που να ζει σε σπηλιές από επιλογή και όχι φτώχεια;
4. Έχετε δει 60χρονη με σώας τας φρένας που να μακιγιάρεται έντονα, να φοράει μίνι και να χορεύει στα κλαμπ;
5. Έχετε δει ζευγάρια που είναι πολλά πολλά χρόνια μαζί, αλλά δεν μοιάζουν;

Περισσότερα ΝΑΙ
Οι άνθρωποι γύρω σας καταφέρνουν να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις βιολογικές αλλαγές του οργανισμού τους, από όσα ζουν και μαθαίνουν, από τους άλλους ανθρώπους, τον πόνο και τη χαρά, δεν προσαρμόζονται στις αλλαγές της κοινωνίας και σε όλη τους τη ζωή έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα. Επομένως, οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά θα το διαπιστώσετε όταν αλλάξετε παρέες ή πλανήτη.

Περισσότερα ΟΧΙ
Εσείς μου φαίνεστε πιο νορμάλ άνθρωπος, όχι σαν τον άλλον που απάντησε ΝΑΙ (δεν δείχνω, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι).. Αυτό που βιώνουμε επηρεάζει αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε επηρεάζει αυτό που πιστεύουμε, αυτό που πιστεύουμε επηρεάζει αυτό που κάνουμε, και αυτό που κάνουμε επηρεάζει αυτό που βιώνουμε. Επίσης αυτό που τρώμε επηρεάζει αυτό που βγάζουμε, αλλά ξεφύγαμε από το θέμα μας. Αν αλλάξετε κάτι από τον κύκλο, αυτόματα και αλυσιδωτά αλλάζει ο κύκλος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ *
Όπως λένε και οι ειδικοί: Οι άνθρωποι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ (όπως συνηθίζεται στις σχέσεις). Για να αλλάξει κάποιος πρέπει να το θέλει ο ίδιος κι όχι να αναγκάζεται να το κάνει για να μην χάσει τον σύντροφο του, γιατί ακόμα κι αν προσπαθήσει δεν θα έχει επιτυχία. Η αλλαγή δεν θα είναι μόνιμη.
Για τους ελεύθερους: Βρείτε άτομα που σας ταιριάζουν στα βασικά και οι λεπτομέρειές θα αλλάξουν μόνες τους με το χρόνο και φυσικά και αβίαστα.
Για δεσμευμένους: Βρείτε Σύμβουλο. Είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν κάποιες αλλαγές.

4 φτερουγίσματα:

First... είπε...

Τέλειο!! Και συμφωνώ, δεν αλλάζει ο άνθρωπος και κακός θέλουν κάποιοι να σε αλλάξουν!Αν δεν σε δέχονται όπως είσαι, φύγε! Αν δεν μπορείς να φύγεις, κάνε να σε δεχτούν! Αν δεν μπορείς κι αυτό, πήγαινε σε σύμβουλο. Έλεος πια!!!! Έγραψες πάλι, μεγάλη!!

Ángel de la Vida είπε...

Πάλι συμφωνούμε my dear First!!
Πέρα από το επιστημονικό κομμάτι, μιλάω και εκ πείρας. Είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου και η ζωή είναι μικρή.
Η γαλήνη στη σχέση έρχεται με τη συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι μπορεί να δώσει ο άλλος αβίαστα και σε ποιο σημείο μπορούμε να συμβιβαστούμε. Μετά ή μένεις ή φεύγεις και δεν παιδεύεται κανείς.
Η ζωή επιφυλάσσει καλύτερα πράγματα.. χαμένα δεν πηγαίνουν στη ζωή τα καλά παιδιά, που λέει κι ο γνωστός αοιδός.

First... είπε...

Εγώ τώρα πια, θέλω 3 σε 1, όπως το Vidal Sasoon,πλούσιο, γέρο και μαλάκα!! Κι αν δεν υπαρχει σε αυτήν την συσκευασία, ας είναι 2 σε 1. Πλούσιο και μαλάκα, δε θα με ενοχλήσει!Κουράστηκα να δίνω και να θέλουν παραπάνω.Πολλά φιλιά σοφή μου Angel!!!

Ángel de la Vida είπε...

Το δύσκολο είναι να βρεις γέρο ή μαλ-κα... πλούσιοι υπάρχουν πολλοί :) :) :) !!!!!!!!!