Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Ψάχνοντας σπίτι χρονιάρες μέρες.. the sequel

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.. καθώς τυγχάνει να αναζητούμε και πάλι νέα κατοικία. Και φυσικά σαν τα ψώνια που είμαστε, ψάχνουμε κάτι σε καλές περιοχές. Μια από τις 'καλές' περιοχές που απορρίψαμε ως 'κακές' είναι και το πανόραμα. Η παρακάτω ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Ήταν χαράματα (για μένα) γύρω στις 1 το μεσημέρι και μέσα σε 1,5 ώρα είδαμε κυριολεκτικά κοντά στα 10 σπίτια. Μα τι έχει επιτέλους αυτή η περιοχή και θεωρείται καλή;;; Που είναι η αγορά;; Κανένα μαγαζί δεν είδα να ευδοκιμεί, πέρα από τα τρίγωνα πανοράματος.. γενικά απλά δεν είδα μαγαζιά. Μάλλον για να πετύχει κάτι εκεί θα πρέπει να έχει την υπογραφή 'πανοράματος', π. χ. καλλυντικά πανοράματος, σκ-τόχαρτο πανοράματος. Τότε το τιμούν.

Ύστερα οι δρόμοι.. μάλλον τα συνεργία κατασκευής θα ήταν πιωμένα όταν κατασκεύαζαν αυτούς τους δρόμους. Και δεν εννοώ μόνο τις ανηφόρες, όπου τα αμάξια θα πρέπει να δένονται μεταξύ τους με σκοινιά αναρρίχησης για λόγους ασφαλείας. Ούτε τις λακκούβες που δεσπόζουν στα εύκαμπτα γεμάτο στροφές δρομάκια. Μιλάω για τα κομμάτια εκείνα που δεν έριξαν τσιμέντο, αλλά χαλίκια ή έριξαν τσιμέντο χωρίς να το ισιώσουν, έτσι όπως κάτσει. Μετά λοιπόν από τους κάλους και τα στραμπουλιγμένα δάχτυλα (ποδιών) κατορθώσαμε να φτάσουμε στην μεγάλη ευρύχωρη παράγκα με τζάκι και θέα, προσπαθώντας να μην βγάλουμε την γλώσσα έξω από την ταλαιπωρία, για λόγους αξιοπρέπειας.

Δεν λέω, καταπληκτικά ευρύχωρες τρώγλες οι περισσότερες. Μόνο που καθεμιά είχε σοβαρά ελαττώματα. Από μια κολόνα στη μέση του σαλονιού (μάλλον κι ο μηχανικός πιωμένος ήταν) μέχρι κακόγουστα μπάνια.. το οποίο μου θυμίζει: το ένα είχε μέσα στο ίδιο μπάνιο και μπανιέρα και ντουζιέρα, μάλλον για να κάνεις ένα γρήγορο ντουζ μέχρι να γεμίσει η μπανιέρα (ε, μην μπεις στην μπανιέρα βρώμικος!). Ο άλλος φυσικά απέξω (αν δεν είναι ο σύντροφος) θα πρέπει να περιμένει μέχρι να αποφασίσεις και να τελειώσεις, γιατί δεν σκέφτηκαν οι ιδιοφυΐες να βάλουν την μια ντουζιέρα στο wc.

Κι άντε να έχει θέα στον κόλπο, αλλά όταν λένε 'σπίτι με θέα' και εννοούν τα κεραμίδια των άλλων σπιτιών;; Καλύτερα να μείνω στο διαμέρισμά μου που έχει και θέα στο πάρκο.
Πανόραμα τέλος... το story συνεχίζεται με άλλες περιοχές.

0 φτερουγίσματα: